Midicamping Van der Burgh is centraal gelegen 

Voorne Putten is een eiland van contrasten. Waar de rust en ruimte ontelbare mogelijkheden geeft om allerlei activiteiten te ondernemen. Inspannen en ontspannen, opladen en ontladen, je komt tijd tekort op Voorne-Putten. Kom en geniet van de natuur, de mooie stranden, historische dorpjes en oude vestingsteden.

KIES je ACTIVITEIT op voorne-putten

Fietsen in de omgeving

Fietsen

Wandelen

Lekker eten

Hondenuitjes

Dorpjes in de omgeving

Rotterdam om de hoek

Futureland dichterbij de haven kan je niet komen

Molenroute fietsen op Voorne Putten

Molens

Medisch ABC

Hervormde_Kerk,_Rockanje vanuit camping Voorne Putten

Kerken

  Welke plaatsjes op het eiland Voorne-Putten kunt u vanaf onze camping bezoeken?

  Voorne-Putten beslaat een gebied in de provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer,direct ten zuiden van het haven- en industrie gebied van de Rijnmond.


  Het bestaat uit de voormalige eilanden Voorne en Putten. Deze waren als gevolg van de verzanding van de Bernisse aan elkaar verbonden. Er liggen vijf gemeenten op het eiland met in totaal ruim 170.000 inwoners.


  Het westen van Voorne wordt in beslag genomen door een belangrijk natuurgebied met duinvalleien en een rijk vogelleven. Het is het oudste gedeelte van het eiland en was vroeger één geheel met het buureiland Goeree.


  Na 1200 werd de rest van Voorne-Putten ingedijkt. In 1371 werd Voorne voorgoed een deel van het gewest Holland. De grootste plaats op Putten is Spijkenisse. De meeste toeristen komen echter eerder af op de op Voorne gelegen vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis en de badplaatsen Rockanje en Oostvoorne.

  Bezoek dorpen vanaf onze camping op voorne-putten

  Goed idee: Rockanje aan zee!

  Rockanje is inderdaad een badplaats waar je je heel snel op je gemak voelt. Vanaf de ruime parkeerplaatsen aan de twee strandovergangen, Eerste en Tweede Slag, kom je via een strandplein op het schitterend gelegen Noordzeestrand.


  De badplaats biedt alle vormen van recreatie voor jong en oud.


  De zandbanken voor de kust zorgen voor een rustige zee, zodat kinderen veilig aan de rand van het water kunnen spelen en de (kite) surflessen die gegeven worden op de eerste slag kunnen beginnen in rustig water. Gedurende de zomervakantie is er bovendien elke dag een reddingsbrigade en EHBO-post aanwezig.


  De badplaats Rockanje hoort bij de top 10 van schoonste stranden en is in het bezit van de internationale milieu onderscheiding, Blauwe Vlag.

  Oostvoorne - plaats op Voorne Putten

  Is van oudsher een geliefde badplaats. Door een tramverbinding vanuit Rotterdam tot aan de strandboulevard ‘deden’ veel Rotterdammers een dagje strand in Oostvoorne-aan-zee. Aan de boulevard stonden tal van hotels, pensions en paviljoens met zeezicht.


  Ook stond er een vakantiekolonie-huis waar bleekneusjes uit het hele land kwamen om aan te sterken.


  Door de aanleg van de Maasvlakte in de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkelde het Oostvoornse strand zich tot een dynamisch natuurstrand met slikken en zandplaten die vele vogels aantrekken en ook de zeehond wordt hier gesignaleerd. Een waar lustoord voor de natuurliefhebber.


  De nabijheid van het Oostvoornse Meer maakt Oostvoorne ook aantrekkelijk voor de sportieve recreant die van surfen, vissen en duiken houdt.

  Hellevoetsluis - plaats op Voorne Putten

  In het verleden was Hellevoetsluis een belangrijke marinehaven en in de 17e eeuw was het de thuishaven van de Hollandse Vloot, bemand door beroemde vaderlandse zeehelden als Tromp, Michiel de Ruyter en Piet Heyn. Zo vertrok het eerste schip (begin 1600) van de VOC vanuit de haven van Hellevoetsluis naar Azie om specerijen te kopen.


  In de oude vesting herinneren nog veel gebouwen aan het marineverleden, zoals bijvoorbeeld het droogdok Jan Blanken en het admiraliteitsgebouw waarin nu verschillende afdelingen van gemeentewerken gevestigd zijn.


  De vestingwerken uit de Franse Tijd zijn voor een deel in tact gebleven, zoals o.a. het Fort Harlem dat deel uitmaakte van de Hollandse Waterlinie.


  Aan de voet van de historische vuurtoren is een strandje ingericht, waar het vooral voor gezinnen met kleine kinderen heerlijk vertoeven is. In het zomerseizoen is er bij de vuurturen ook een ‘bushalte’ voor de hop-on hop-off waterbus Haringvliet.


  Omdat Hellevoetsluis groeigemeente is, zijn buiten de vesting veel nieuw bouwwijken verrezen en is er een groot, gedeeltelijk overdekt winkelcentrum.


  Hellevoetsluis is één van die stadjes waar historie, land en water zijn gecombineerd tot een paradijs voor wandelaars, fietsers en watersporters.

  Brielle - Plaats op Voorne Putten

  “Op 1 april verloor Alva zijn bril”, oftewel Den Briel. Wie herinnert zich dit zinnetje nog uit de geschiedenisboekjes?

  De geschiedenis van Brielle is voor altijd verbonden met de Watergeuzen die op 1 april 1572 de stadspoorten rammeiden en Den Briel, zoals Brielle vroeger heette, innamen en bevrijdden van de Spanjaarden o.l.v. Alva.


  Het Brielle van nu ademt nog altijd de sfeer van het verre verleden.


  Het is die sfeer van verleden en heden wat een bezoek aan Brielle zo aantrekkelijk maakt. Feit blijft dat de poort sinds 1572 voor elke bezoeker gastvrij openstaat.


  “Stad van nu, sfeer van toen”

  Andere plekjes op Voorne Putten
  • Abbenbroek 
  • Geervliet
  • Heenvliet 
  • Oudenhoorn
  • Simonshaven
  • Zuidland
  • Bernisse
  Een vakantie begint al ver voor de aankomstdatum. Blader alvast het magazine door en ontdek wat je tijdens uw verblijf kunt gaan ondernemen.
  Translate »