Paardenliefhebbers kunnen hun plezier niet op!!

Op de camping zijn meer dan tien pony's die op jou staan te wachten.
Afhankelijk van de hulp die beschikbaar zetten we ieder jaar een leuk programma in elkaar.
Kijk hiervoor op het informatiebord bij de kantine. 

Vrijwilligers mogen zich altijd aanmelden bij Ellen!

Kijk op het informatiebord voor de dagen en tijden.

De pony’s staan op die tijd in de pony bak op jullie te wachten om gepoetst, geknuffeld en verzorgd te worden.
Je mag natuurlijk je eigen poetsspullen meenemen maar er zijn ook borstels aanwezig
.

De ponymeisjes staan klaar om alle vragen te beantwoorden over het borstelen, de pony’s en het rijden.

pony's op de camping

Kijk op het informatiebord voor de dagen en tijden.

Pony stappen:
Zodra een kindje kan zitten mogen ze een rondje rijden.
Werkwijze: de kinderen maken een rij net buiten de pony bak en wordt door een begeleider of door de ouders geholpen om op de pony te klimmen. De pony wordt vastgehouden door een begeleider/kind en de ouders mogen altijd meelopen om het kindje vast te houden.

Vergeet niet om dichte schoenen aan te doen!

Kijk op het informatiebord voor de dag en tijd.

Ieder jaar wordt er een heuse poetswedstrijd georganiseerd.

Aan het einde worden de pony’s beoordeeld door een jury
Je kan, samen  met je groep, punten scoren voor verzorging van manen, staart, borstelen, hoeven en versieren!

De jury geeft een persoonlijk certificaat met je punten en een foto van het eindresultaat.

Ervaren pony rijders:

Sommige kinderen zijn al te groot of zijn al een stapje verder om begeleid een rondje te lopen met een Shetlander pony. Hij/zij zou dan zelf begeleider kunnen worden. Geef dit aan bij degene die het ponyrijden begeleid. Hij/zij kan dan uw kind observeren en een volgende keer een pony laten begeleiden.

Zes redenen waarom pony rijden goed voor kinderen is.

1. Beweging en gezondheid Elke sport draagt bij aan de gezondheid van kinderen, pony rijden dus ook. In Nederland, net als in andere landen, is overgewicht bij kinderen een probleem en de percentages lopen op. Daarom is het belangrijk om kinderen actief te houden en daar al vroeg mee te beginnen. Kinderen zijn met pony rijden actief bezig en heerlijk in de buitenlucht.

2. Lessen over het leven Als kinderen vroeg met een bepaalde sport beginnen, is er een grote kans dat zij dit gaan zien als een belangrijk onderdeel van hun leven en dat zij het ook blijven beoefenen als ze volwassen zijn. Eventingamazone Lucy McCarthy: ‘Pony rijden leert goede lessen over het leven. Je hebt een doel voor ogen, waardoor je gemotiveerd bent, je moet hard werken, empathie wordt beloond, de kinderen leren omgaan met verliezen en ervaren het fijne gevoel als ze winnen.’

3. Nieuwe vrienden maken De kinderen komen in een nieuwe omgeving waar zij nieuwe kinderen kunnen leren kennen. Pony rijden kan leiden tot sociale voordelen en het ontmoeten van nieuwe kinderen die kunnen leiden tot een levenslange vriendschap. Ook is het goed dat kinderen andere vriendjes en vriendinnetjes hebben dan die van school.

4. Vergroten van het zelfvertrouwen Het leren van rijden en verzorgen van beesten die twee keer zo groot zijn als het kind zelf kan het zelfvertrouwen vergroten. Het is een goede manier om het zelfvertrouwen een boost te geven door ze nieuwe dingen te leren, complimenten te geven en succes te behalen in de ring.

5. Nog meer lessen over het leven Kinderen leren al vrij snel dat het goed is om hard te werken, anders behaal je geen successen in de ring. Dressuuramazone Natalie Reynolds legt uit: ‘Het verzorgen van een pony is hard werken. De stal waar ik heb leren paardrijden had duidelijke regels. Je moest eerst leren stallen uitmesten en paarden voorzorgen voordat je mocht beginnen met rijden. Rijden was een privilege als je je taken had gedaan en het zorgde ervoor dat je hard werkte omdat je zo snel mogelijk op een pony wilde rijden.’

6. Verantwoordelijkheid De verzorging van paarden en pony’s, zoals het voeren en verzorgen, leert kinderen om voor anderen te zorgen. Het leert kinderen om respect en discipline te hebben. Eventingruiter Lycy McCarthy: ‘Leren om een pony te verzorgen, geeft kinderen een gevoel van verantwoordelijkheid waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Bron: Horse and Hound

Translate »