Hoe werkt dat nou eigenlijk bij het pony rijden, helpen, pony meisjes enzzzzzzzz
Om geen valse verwachtingen te geven volgt hier een uitgebreide uitleg.

Op de camping hebben we 4 pony meisjes, die zelf te groot zijn voor de pony's, en daarom het rijden begeleiden. Ze heten vlnr Sanne, Channah, Dewi en Thalassa.
Zij zijn ook het aanspreekpunt. Doe dit met respect voor mijn vrijwilligers en liefs voor of na het ponyrijden. 
Dan hebben we nog een aantal vaste gasten die precies weten hoe de pony's zijn en hoe het rijden werkt. Als de 'vaste ponymeisjes' er niet zijn dan nemen zij de leiding over.

Het pony rijden en borstelen is in de bak nabij het veld 'de Moorhoek' en de pony's staan in het weiland naast de camping en tegenover de camping. Voordat er gereden kan worden moeten deze pony's uit de wei gehaald worden. Hoe werk dat?
De ponymeisjes verdelen de pony's over de kinderen die zin hebben om helpen en een kwartier voor het poetsen klaar staan bij de zadelkamer (zwarte schuur bij de 2e parkeerplaats).
Om begrijpelijke redenen zullen de ponymeisjes alle kinderen moeten leren kennen. Er ligt verantwoording bij het kind dat komt helpen. Stel u maar eens voor dat er een pony ontsnapt voordat deze bij de pony bak is en losloopt over de camping.
Een ander punt bij het verdelen van de taken is dat er vaak meer kinderen staan dan pony's die mogen meelopen. Dan moeten de ponymeisjes keuzes maken en soms iemand teleurstellen. Ze zullen altijd proberen om de teleurstelling de dag erna goed te maken. 

Als de pony's zijn verdeeld dan komen de spullen uit de zadelkamer en gaan de pony hulpkinderen, vaak onder begeleiding, de pony pakken in de wei naast de camping of in de wei tegenover de camping. Ze brengen de pony's naar de pony-bak. De pony's worden hier eerst verzorgd. Natuurlijk mogen de andere kinderen van de camping hierbij helpen en de pony hulpkinderen houden goed in de gaten of alles goed gaat bij 'hun' pony. Ze kunnen de kinderen van de camping uitleggen hoe je met de verschillende borstels moet borstelen, hoe de pony heet enz.

Na het poetsen is het eindelijk tijd om te rijden. De borstels zijn opgeruimd en de kinderen vormen een rij buiten de bak voor het hekje.
De pony's komen samen met de pony hulpkinderen voorrijden en het kind uit de rij klimt, evt. met hulp, op de pony. De pony hulpkinderen lopen met de pony drie rondjes. Afhankelijk van de leeftijd en het wel of niet stevig zitten loopt er iemand mee om het kindje op de rug van de pony vast te houden. 

Als alle kinderen aan de beurt zijn geweest is het even tijd voor de pony hulpkinderen. Zij mogen nu zelf, zonder begeleiding rondjes rijden en evt. draven.
Let op: onze pony's zijn niet te vergelijken met manegepony's. Ze zijn eigenwijzer en zullen altijd proberen om gras te gaan eten in de pony-bak.

Dinsdagavond is er een 'buitenrit'.
De pony's worden weer verdeeld over de pony hulpkinderen. Nu wordt er natuurlijk nog beter op de ervaring van de kinderen gelet.
De pony's worden uit de wei gehaald en samen met de campingkinderen steken we de weg over richting het St.Annabos. Hier houden de pony hulpkinderen de pony weer vast en wordt er met de overige kinderen weer een rij gemaakt. Dan gaat het hetzelfde als het rijden in de bak.

Zoals u net gelezen hebt is de camping geen ponykamp maar soms is er nog wel een extraatje mogelijk. Voor de kinderen die veel en vaak helpen is er soms de mogelijkheid om samen met de ponymeisjes een buitenrit te maken in het St. Annabos. De ponymeisjes houden rekening met de temperatuur, het aantal kinderen dat meekan (je moet er nooit teveel teleurstellen), kan de merrie al bij haar veulen weg, gezondheid en leeftijd van de pony enz enz. 

Laten we hopen op een mooie zomervakantie met veel veilig en gezellige pony uurtjes en wie weet is er nog een keer voldoende hulp om naar het strand te kunnen gaan.................................


Translate »