Vanaf het jaar 2024 luiden we een nieuw tijdperk in met ons innovatieve elektriciteitsverbruiksbeleid

Of u nu een groen hart heeft of gewoon bewuster met uw uitgaven om wilt gaan, wij bieden u de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken.

Met het nieuwe beleid wordt bij iedere klant het elektriciteitsverbruik, bij vertrek, apart verrekend. Dit betekent voor U dat U alleen betaalt voor de elektra die U daadwerkelijk heeft gebruikt. Dat is wel zo eerlijk en dit geeft u niet alleen de vrijheid om uw eigen energieverbruik te beheren, maar het moedigt ook zuinigheid aan, wat resulteert in een schonere, duurzamere omgeving voor ons allemaal.

U komt inchecken bij de balie. We vragen na hoeveel ampère = stroomsterkte u op het stopcontact wilt hebben.

We zetten de elektra aan op uw kampeerplaats. Dit is uw beginstand.

U gaat naar uw kampeerplaats, stopt uw blauwe CEE stekker in het juiste stopcontact en gebruikt daar elektra

Als u teveel ampère gebruikt dan gaat de elektra voor 10 minuten uit. U hoeft niets te doen. Hij gaat vanzelf weer aan. Als het vaak gebeurd kunt u, bij de receptie, de ampère ook verhogen.

Aan het einde van uw verblijf komt U uitchecken bij de balie.

De elektra op de kampeerplaats wordt uitgezet

We lezen de elektra eindstand uit en zullen het verbruik van de elektra in uw reservering erbij zetten.

U kunt dit bedrag bij de balie voldoen. 

LET OP!  Als u vertrekt zonder uit te checken / betalen:  dan zullen we u via de post of via de mail een factuur (met toevoeging van administratiekosten) toesturen.

Hoe zit t nou eigenlijk met Kwh - ampère - elektra?

1) Uitleg ampère = stroomsterkte:

Standaard krijgt u op de plek 8 ampère elektra op het stopcontact. Stel dat u reist met elektrische apparaten die speciaal geschikt zijn om te kamperen dan kunt u met 6 ampère aansluiting goed uit de voeten. Immers met 8 ampère kunt u 1840 watt gebruiken.
Stel dat u toch liever de Senseo van thuis meeneemt dan raden we u aan om het aantal ampère op te waarderen naar 10. U kunt dan 2300 watt in één keer gebruiken.
Stel dat u de airco, een zwaardere kachel of gewoon veel elektrische apparaten tegelijk aan heeft staan dan adviseren we u om op te waarderen naar 14 ampère waarbij u zelfs 3220 watt in één keer kan gebruiken.

Kijk thuis alvast naar de typeplaatjes van de elektrische apparaten om te zien hoeveel Watt deze apparaten verbruiken. Op die manier kunt u een inschatting maken hoeveel ampère u nodig heeft zonder dat de zekering eruit zal springen en u zonder elektra komt te zitten.
Een regel is dat alle apparaten die verwarmen en/of koelen veel elektra verbruiken. Hier onder staan wat voorbeelden maar omdat er zijn zo veel verschillende merken, werkingen enz. zijn moet u ook op uw eigen typeplaatje om te zien wat er voor uw apparaat geldt!
Dan is er nog piekbelasting of piekstroom. Dit betekent dat jouw apparaat als je het aanzet, even veel meer stroom gebruikt dan het aangegeven Wattage. Daar is in onderstaande berekeningen geen rekening mee gehouden, maar kan soms wel voor een verdubbeling van het Wattage zorgen.  

Voorbeeld van een apparaat

Aantal watt
(kijk hiervoor op typeplaatje)

Aantal Ampère dat u minimaal nodig heeft

Aantal KWh bij een uur in werking

Kosten per uur

€ 0.60 / KWh

airco toercaravan

1700 watt

8 ampère

1.7 KW / uur

€ 1.02 / uur

camping koffiezetapparaat

600 watt

6 ampère

0.6 KW / uur

€ 0.36 / uur

camping oventje

900 watt

6 Ampère

0.9 KW / uur

€ 0.54 / uur

Kachel

500-3000 watt

6-14 ampère

0.5 - 3 KW / uur

€ 0.30 - € 1.80 / uur

koelkast in caravan  (in rust)

150 watt

6 ampère

0.15 KW / uur

€ 0.09 / uur

Opladen electrische fiets

500 watt

6 Ampère

0.5 KW / uur

€ 0.30 / uur

Senseo van thuis

2000 watt

10 ampère

2 KW / uur

€ 1.20 / uur

tegelijk aan: fiets opladen

koelkast, kacheltje, oventje en koffiezetter

500 + 120 + 1000 + 900

+ 600 = 3120 watt

14 ampère

3.12 KW / uur

1.87 / uur

2) Uitleg KWh = stroomverbruik:

In 2023 zat er 4 KWH elektra in de kampeerplaats berekend. Alle gasten die meer dan 4 KWh per dag verbruikte kregen een naheffing. Degene die minder verbruikte kreeg niets terug.
In 2024 gaan we het eerlijker maken. Alle elektrakosten zijn uit de kampeerplaats gehaald en U betaald, bij het uitchecken, de elektra welke u daadwerkelijk heeft verbruikt. 

Translate »