Eenden

Onze eenden zijn een mengvorm van allerlei verschillende rassen. Het mannetje, de woerd heeft gekrulde staartveren.
Het vrouwtje heeft een gecamoufleerd vooral bruin verenkleed. Gedurende de winter worden koppeltjes gevormd, waarbij het er soms heftig aan toe gaat.

GELUID

Vrouw kwaakt overbekend. Mannetje maakt zachte onopvallende geluiden, een raspende roep en tijdens de balts fluit hij.

BROEDEN

Heeft een lange broedperiode die van februari tot augustus kan duren. Gedurende die tijd heeft de wilde eend soms wel 2 tot 3 legsels, meestal bestaande uit 6 tot 10 eieren. 
Broedduur: 24-32 dagen. 
Het nest is een ondiepe kuiltje in de buurt van water, bedekt met mos, donsveertjes en takjes. Broedt in paartjes of in losse groepen. De jongen kunnen na 50-60 dagen vliegen.

LEEFGEBIED

De eenden zijn hier aan komen vliegen en hebben het naar hun zin. Soms vliegen ze uit de kinderboerderij weg maar komen meestal weer terug.

VOEDSEL

Wilde eenden eten zowel waterplanten als grassen en kleine waterdiertjes. De soort is omnivoor en eet wat er voor handen is. In het water zoekt ze naar voedsel door gedeeltelijk onder water te duiken, op het land grazen ze gras.

Translate ยป