Corona laatste nieuws

Laatste wijziging in de maatregelen 9-6-2020

Beste mensen,

Zojuist ontvingen wij als burgemeesters onderstaand bericht.

“Burgemeester

Het kabinet heeft besloten de aanwijzing voor het gesloten houden van de gezamenlijke toilet- was- en douchegelegenheden op campings, kampeerveldjes, kampeerterreinen ed per 15 juni a.s. in te trekken. De noodverordening zal hierop aangepast worden.
Ik het RBT is besloten gelijktijdig het aanwijzingsbesluitbesluit tav de verhuur van vakantiewoningen voorzien van eigen sanitair (75% mocht verhuurd worden en per 1 juli 100%) in te trekken.
Heel concreet betekent dit dat vanaf 15 juni as in heel het land de campings volledig open mogen zijn .
Uiteraard geldt wel de 1,5 meter maatregel, de maatregelen in horecavoorzieningen, maatregelen tav binnensporten ed. In de communicatieboodschap aan de campingeigenaren/vakantieparken is het advies te blijven benadrukken dat de algemene maatregelen van kracht blijven.
Zodra er een nieuwe noodverordening is zal deze via de gebruikelijke kanalen gedeeld worden.”

Ik denk dat het goed nieuws is voor iedereen. Hopelijk lukt het alle ondernemers om nog zoveel mogelijk van het seizoen te maken. Als het weer mee zit, is er een goede kans.

Met vriendelijke groeten,

Peter de Jong
Burgemeester Westvoorne

Vakantie in eigen land en reizen naar het buitenland

Op dit moment geldt nog: reis niet naar het buitenland, tenzij dat echt noodzakelijk is. Vanaf 15 juni is het weer beperkt mogelijk om voor vakantie naar het buitenland te reizen. Maar vakantie zal dit jaar anders zijn dan andere jaren.

Daarom geldt voor iedereen:

 • Ga wijs op reis en bereid u goed voor;
 • Overweeg in Nederland vakantie te vieren;
 • Niet gebonden aan schoolvakantie? Ga buiten het vakantieseizoen als dat kan.

Vakantie in eigen land

 • Vermijd drukte. Kies niet voor de grote toeristische trekpleisters, maar denk eens aan een andere regio of stad.
 • Het openbaar vervoer is en blijft voor noodzakelijke reizen, dus loop, fiets of pak de auto.
 • Houd u als toerist in eigen land aan alle basisregels. Blijf thuis bij klachten en bel 0800-1202 om u te laten testen.

Bekijk alle vragen en antwoorden over vakantie binnen Nederland.

Laatste nieuws / Persbericht – 12 mei 2020

 • Vrijdag 15 mei 25% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
 • Vrijdag 22 mei 50% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
 • Vrijdag 29 mei 75% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair 
 • Woensdag 1 juli In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100 % verhuur

Lees hier de volledige tekst

Laatste nieuws / Persbericht – 12 mei 2020
Verhuur van dag- en nachtrecreatie in Rotterdam-Rijnmond vanaf 15 mei
Met ingang van vrijdag 15 mei worden stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken. Sinds 9 mei was het al mogelijk om dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden onder de voorwaarde dat het om vaste verhuur of eigendom van een verblijf ging, met eigen sanitaire voorzieningen.
Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit gebeurt in een aantal stappen:

 • Vrijdag 15 mei 25% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
 • Vrijdag 22 mei 50% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair
 • Vrijdag 29 mei 75% verhuur toegestaan voor verblijven met eigen sanitair 
 • Woensdag 1 juli In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100 % verhuur

In overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.
Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.

Laatste nieuws van 5 mei
De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft de verordening iets versoepeld.
Maatregelen vanaf zaterdag 9 mei:

 • Alle vaste gasten mogen, vanaf zaterdag 9 mei, weer slapen op de camping. Tot die tijd is er alleen dagrecreatie toegestaan tussen 07:00 uur en 22:00 uur
 • Alle gasten met een seizoenplaats mogen, vanaf zaterdag 9 mei, weer slapen op de camping. Tot die tijd is er alleen dagrecreatie toegestaan tussen 07:00 uur en 22:00 uur
 • Alle gasten die al verbleven op de camping mogen blijven (arbeiders, coronavluchtelingen en gasten tussen woningen in)
 • Voor kinderen, van vaste gasten of seizoenplaats, onder de 12 jaar met begeleiding is de speeltuin geopend
 • Het toiletgebouw, jeugdhonk en kantine blijven gesloten
 • Er is geen pony rijden of animatie
 • Bezoek mag nog niet komen.
 • De gasten met een voorseizoen of arrangement en toeristische gasten mogen nog niet komen

We zijn natuurlijk blij met de verruiming maar hebben ook in de gaten dat we er nog lang niet zijn. Om de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de volgende stap te laten zetten moeten we uw medewerking blijven vragen. Houd u aan de regels van de RIVM en van de camping.

Op verschillende plaatsen (afvalstraat – wasmachines – stortplaats chemisch toilet) hangen pamfletten met maatregelen die voor die specifieke plaats gelden.

Tot wanneer deze maatregelen van toepassing zijn is niet bekend. Weet wel dat wij en onze collega campings, er achter de schermen, alles aan doen om de campings weer veilig en verstandig open te krijgen.

Als u nog tips heeft hoe we met z’n allen de regels na kunnen en moeten leven dan hoor ik dit graag van u!

Groeten Arie en Ellen

De hele verordening van de veiligheidsregio kunt u nalezen op https://www.rijnmondveilig.nl/lichamelijke-noodsituatie/qa-over-vakantieverblijf-in-rotterdam-rijnmond/

Ons beleid is gebaseerd op de actuele richtlijnen van het RIVMBrancheorganisatie RECRON, beleid veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en beleid gemeente Westvoorne
Translate »